Activitats al territori

A proposta d’alguns companys i companyes amics i amigues de la Setmana pels Drets de la Joventut 2012 que volen sumar-se al projecte des del seu territori, aquest any estem elaborant una proposta per que us podeu sumar a la SPDJ 2012 tot activant processos, propostes de treball des dels vostres municipis, previ a la SPDJ 2012.

A més de poder-vos sumar i participar l’encontre  a CENTRE ESPLAI, al Prat de Llobregat, entenem que l’essència i els objectius de la SPDJ 2012 poden i s’han de treballar al territori: ciutat, municipi, barri…en el format  que creieu convenient de forma coherent i amb un treball en xarxa.

En aquest sentit no tot és vàlid, pensem que hi ha d’haver un marc comú de treball, i per això estem tancant un DECÀLEG que concreta i orienten les propostes que penseu i considereu que tenen un fil conductor, un component SPDJ 2012.

COM SUMAR-SE AMB ACCIONS ADHERIDES DESCENTRALITZADES” A LA SETMANA PELS DRETS DE LA JOVENTUT 2012 

Aquest decàleg convida, orienta i delimita les característiques que han de tenir les propostes d’accions adherides descentralitzades als territoris per sumar-se a la Setmana pels Drets de la Joventut 2012 -SPDJ 2012-.

Aquestes accions poden sorgir de: grups juvenils, entitats d’esplai,  organitzacions juvenils i d’altres institucions que vulguin sumar-se al projecte de la Setmana pels Drets de la Joventut 2012, que sota el lema Creu en tu, construïm el canvi! es durà a terme els dies 30 de novembre, 1 i 2 de desembre a CENTRE ESPLAI, al Prat de Llobregat, Barcelona. Aquesta activitat està impulsada per la Fundació Catalana de l’Esplai.

Totes les propostes hauran d’estar adreçades i protagonitzades per joves entre els 12 i els 30 anys,  totes  -sense excepció-  han de ser un espai per al reconeixement i promoció dels drets dels i les joves.

Animem a tots els i les joves que participin d’aquests accions adherides descentralitzades, que amb els seus referents puguin sumar-se físicament a la trobada. Per tal de fer-ho possible consulteu el bloc, apartat d’inscripcions: https://setmanadretsjoventut.wordpress.com/.

Les propostes hauran de ser comunicades a la Coordinació General de la SPDJ 2012, per e-mail (Ivonne del Pozo  idelpozo@esplai.org) i mitjançant  un breu resum seguint el formulari annexat a aquest decàleg (en català o castellà). Els formularis s’han d’enviar abans del dia 07/11/2012.

Les propostes seran validades pel Grup de Treball de la SPDJ i es donarà una resposta  abans del dia 12/11/2012. Totes les propostes validades formaran part de les accions de la Setmana pels Drets de la Joventut 2012.

  1. Les propostes d’activitats, tallers, espais de treball, fòrums, debats, concerts o d’altres, han d’incloure entre els seus objectius els principis de la Convención iberoamericana de Derechos de los Jóvenes.
  2. Les organitzacions, esplais, institucions, centres juvenils, IES, casals joves, grups juvenils informals, entitats o d’altres organismes que vulguin sumar-se a la SPDJ 2012 assumeixen com a propi el lema establert pel Grup de Treball de la SPDJ: Creu en tu, construïm el canvi!
  3. Les propostes d’activitats, tallers, espais de treball, fòrums, concerts, debats i demés, vinculats a la SPDJ 2012 desestimen tenir un caràcter polític electoralista, partidista o proselitista. No per això, el tema “política” queda exclòs, ans al contrari.
  4. Totes les propostes hauran de tenir visibilitat en un entorn 2.0: bloc, xarxes socials, youtube, picassa i/o d’altres entorns 2.0 populars i accessibles fàcilment, per a d’altres joves i organitzacions, institucions, etc. Aquest espai de referència tindrà un enllaç al Facebook de la SPDJ 2012, i serà visible al bloc oficial de la SPDJ 2012  https://setmanadretsjoventut.wordpress.com/.
  5. Totes les temàtiques al voltant del reconeixement i la promoció dels drets dels i les joves són admeses. No obstant això, les temàtiques referents a diversitat sexual, identitat i convivència i oci nocturn tindran un tractament prioritari ja que han estat proposats pel Grup de Treball de la SPDJ 2012.
  6. Totes les temàtiques que es treballin han de contemplar la visió del reconeixement i la promoció dels drets dels i les joves i ha de servir per visualitzar en positiu les seves experiències i iniciatives.
  7. La metodologia de treball, el context, el lloc i l’horari de les propostes és flexible, però subjectea la normativa legal vigent a cada territori i als interessos dels propis joves (exemple: Si es proposa un cine-fòrum i la pel·lícula no és recomanada per a menors de 18 anys, entenem que els menors no hi participin).
  8. Les propostes han de fugir de la visió adultocentrista (Dina Krauskopf) dels i les joves, ja que són els protagonistes de les propostes a tots els nivells: ponències, persones participants, tallers, etc.
  9. Les propostes han de promoure la participació activa dels i les joves, entesa com a procés de creixement,  canvi i transformació social. 
  10. Totes les propostes han de ser respectuoses, promotores i emancipadores des de la perspectiva de gènere i amb equitat home-dona en tots els àmbits.

Fitxa d’adhesió a les activitats descentralitzades de la Setmana 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s