Creu en tu, construïm el canvi

Objectius

  • Reflexionar sobre el lema de la Setmana pels Drets de la Joventut 2012.
  • Adonar-se de la importància d’imaginar totes les solucions possibles a l’hora de construir alguna cosa que desitgem.
  • Experimentar algunes tècniques d’elaboració de solucions creatives.

Desenvolupament

El grup se situa en cercle i es deixa una capsa de sabates al mig. Es tracta que surti un company/a i faci una acció amb l’objecte mostrant al gran grup què s’imagina que és allò sense dir-ho en veu alta (per exemple, imagina que és un telèfon mòbil, agafa l’objecte i fa el gest de trucar per telèfon), deixa l’objecte novament al centre del cercle i espera que surti algú altre. Si costa que surtin al centre es poden passar l’objecte entre ells enlloc de deixar-lo al mig i fer una ronda perquè tothom ho faci com a mínim una vegada.

Tot seguit es demana al grup, que encara es manté en cercle, que tanqui els ulls, i simultàniament s’omple el cercle de capses de sabates (o similar). Tot seguit se’ls diu que ja poden obrir els ulls i que comparteixin les primeres impressions. Què creieu que és això?  S’explica que aquell és el mar de la creativitat, un espai on tot està permès. Després, deixem material divers i els diem que ara es tracta que “tuneen” la capsa (millor individualment o en parelles) amb l’únic pretext que faci referència al que entenen per “Creu en tu, construïm el canvi”. Posteriorment, com si ens trobéssim en un museu, ens passejarem per la sala aturant-nos davant de les creacions i compartint les primeres impressions.

MOLT IMPORTANT: Les capses s’hauran de dur a la Setmana.

Orientacions didàctiques

Situar el Lema en el marc de la Setmana: Creu en Tu, construïm el canvi!, inclou tres valors clau . Atura’t un segon i pensa-hi:

  • Compromís juvenil: què em motiva a mobilitzar-me? Amb què estic disposat a comprometre’m? Com es pot transmetre aquest valor a altres joves?
  • Ciutadania activa: tincoportunitats reals per participar a la societat? Les aprofito? Què vol dir ser ciutadà/na actiu/va? Com s’ensenya?
  • Cohesió social: sé conviure amb els meus veïns i veïnes? Com actuo davant d’un conflicte? què faig jo, des de la meva realitat propera per millorar les coses?

Preguntes per animar la reflexió :  Què vol dir ser jove avui?; Què necessites per creure en tu mateix?; Què t’agradaria canviar del teu voltant?; amb quins obstacles penses que et pots trobar per canviar les coses que no t’agraden? Què podem aportar els i les joves a diferència dels adults? On rau la nostra força?

També podeu utilitzar aquest impactant vídeo per fer pensar als joves. El tema del vídeo no té res a veure amb el lema però la idea de fons sí: la capacitat i la força de la gent jove per canviar les coses. http://www.youtube.com/watch?v=gsJMPy22CUI&playnext=1&list=PL08C12E841BBFE85E&feature=results_main

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s