Programa 2012

DIVENDRES 30 DE NOVEMBRE 2012

9:30 – 10:00 h  Rebuda i inscripcions. III  Jornada d’intercanvi d’experiències de l’Esplai Sense Fronteres, en el marc de la Setmana pels Drets de la Joventut 2012.

10:00-10:30 Presentació III Jornada d’ intercanvi d’experiències de l’Esplai Sense Fronteres. Paraules de benvinguda.

10:30 – 12:00 h     1a Taula de Bones Pràctiques. Moderadora Sra. Mireia Bru Temprado. Club  d’Esplai Pubilla Casas-Can Vidalet, l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

 1. El Sótano. Projecte d’oci nocturn alternatiu i divulgació cultural. Joves del Club d’Esplai Bellvitge. Reconeixement del programa “Jóvenes Changemakers” de la Fundació Ashoka. L’Hospitalet del Llobregat.
 2.  Estades Solidàries.  Nuria  Martínez. Projecte de voluntariat a Bolívia. Grup d’Educadors/es de diversos centres d’esplai. Federació Catalana de l’Esplai i Fundació Catalana de l’Esplai (programa Esplai Sense Fronteres) amb el suport de La Liga Iberoamericana.
 3.  Donem Vida als Nostres Parcs.  Projecte de civisme al barri. Club d’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet . Premi Jaume Ciurana 2012. L’Hospitalet del Llobregat i Esplugues del Llobregat.
 4.  Som nit.  Marc Aspín. Projecte de prevenció de riscos en l’oci nocturn. Creu Roja Joventut – Catalunya. Barcelona.
 5.  Ipuc.  Esther Garcia. Projecte d’impuls d’activitats lúdiques i xerrades amb i per a joves amb discapacitat. Associació de Lleure i Esport Comkedem. Barcelona.

12:00 – 12:30 h       Pausa cafè

12:30 – 14:00 h 2a Taula Bones Pràctiques. Moderador: Sr David López Corbelle. Guardonat amb el Premio Voluntariado 2012 que atorga l’entitat Fundación Esplai en categoria jove. Voluntari en diferents programes juvenils a Toledo i promotor d’iniciatives solidàries a la universitat.

 1. Programa de Becarios.  Belén Mohamed i Alaberto Manuel Garrapucho. Joves al servei d’altres joves. Ajuntament Guia Isora. Tenerife.
 2. Exposició Fotogràfica Los Jóvenes del Ayer. Projecte intergeneracional. Camila Jara Araya, amb el suport del Servei d’Informació Juvenil, El Lloro. El Prat del Llobregat.
 3. Tresca Jove!.  Amina Gauri Dealbert,  Tarik Aaki, Hanae El Issaoui el Morabit. Projecte de suport i acompanyament a la inserció sociolaboral dels i les joves. Fundació Catalana de l’Esplai. El Prat de Llobregat.
 4. “Projecte Ombú” Sabrina Wernicke. Proposta metodologica per enfortir el lideratge dels grups juvenils a les seves comunitats com a motors de canvi i transformació social. Fundación SES-Argentina.
 5. Experiència Juvenil- Sud de França.   Adeline Derrien I Jean Baptiste Delage. Comparteixen la seva experiència al programa Démocratie & Courage. Per la interculturalitat i contra de la xenofobia i el racisme, des dels IES.  Léo-Lagrange. França.

16:00-20:00 h Visites a les entitats: Projectes en VIU!!! 

20:30 – 23:30 h   Sopar (pizza i beguda) i CINEFORUM.

Cadena de Favores. Pel·lícula EEUU, dirigida per Mimi Leder.

DISSABTE 1 DE DESEMBRE 2012

09:30 – 10:00 h   Benvinguda, presentació col·lectiva i dinàmica: “Creu en tu, construïm el canvi!”

10:00 – 14:00 h   Tallers: Tallers Proposar x Transformar. El Grup de Treball de la SPDJ 2012 s’ha reunit des del mes d’abril 2012 i fins al mes de setembre, per tal d’anar concretant el sentit, els objectius i les temàtiques dels tallers.  

Aquests tallers són un espai per reflexionar amb els i les joves: què els preocupa? què pensen? què senten? què proposen? Aquesta proposta de tallers, sorgeix de la sinergia entre joves i persones tècniques de les entiats que conformen el Grup de Treball de la SPDJ 2012.

 1. Diversitat Sexual. Dret a la diversitat sexual i afectiva. Reconeixement, respecte i visibilitat per les diferents maneres de viure i d’expressar la sexualitat.  Formadora (jove experta): Marina Collel
 2. Identitat i Convivència.Dret i respecte vers la individualitat. Saber gestionar les relacions intergeneracionals de joves i persones adultes. Reflexionar sobre la idea de les identats múltiples derivades d’un context multicultural/ intercultural. Formadora: Marta Vallespín. Casal Joves Atlas-Casal dels Infants del Raval.
 3. Oci Nocturn. Dret a gaudir de la nit i del leure de forma segura, amb qualitat pre a la salut personal, grupal i social.  Professor:  Carles Sadó. EDPAC.

Trobada “Tejiendo ideas!”   Espai dirigit i adreçat a educadors i educadores que té per objectiu generar un debat diàlogic i constructiu per tal de millorar la pràctica educativa a l’àmbit social i del lleure. 

Aquesta iniciativa neix de la mà d’un grup de joves educadors/res del Club d’Esplai Diversitat Lúdica en el marc del programa L’Esplai Sense Fronteres que impulsa la Fundació Catalana de l’Esplaiu (FCE). Durant dos anys, el Club d’Esplai Diversitat Lúdica (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona), amb el suport del seu municipi i l’acompanyament de la FCE, ha desenvolupat el projecte Joves Sense Fronteres, un projecte de cooperació, en coordinació amb el soci local Fundación SES-Argentina.

Al següent enllaç trobareu QUÈ ÉS L’ESPAI TEJIENDO IDEAS?

14:00 – 16:00 h Dinar al Restaurant Tasta’m. CENTRE ESPLAI

16:00 – 20:00 h  Tallers “Creu en tu, construïm el canvi!” Aquest el lema de la SPDJ 2012: en aquest sentit et proposem apropar-te a determinades formes de veure, entendre, actuar, implicar-te en el món que ens envolta… Un espai per crear, reflexionar, divertir-te i aprendre.

1-Street-dance+Break-dance. Professorat: Roberto Bacale, del projecte 3K jove-Fundació Catalana de l’Esplai, Barcelona. Kristian Fernando Gutiérrez de Asociación La Rueca, Madrid.
2-Teatre Social. Transforma els espectadors i espectadores en actors i promou la resolució de situacions conflictives amb tècniques teatrals. Professorat: Leticia Pipnan
3-Hip Hop Veu jove! Elaboració d’un tema musical-veu. Professorat: Rocio Sanz CE Diversitat Lúdica i joves del Casal dels Infants del Raval.

4-Biodansa. És un sistema d’autodesenvolupament que profunditza  i treu els sentiments generats per la música. Professorat: Chana.

5-Revolució 2.0. Com les 2.0 són un espai de incidència social, com articular comunicativament propostes de canvi i transformació social. Professorat: Joves de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot i participants al programa Conecta Joven de Fundación Esplai

20:30 – 21.30 h Sopar a Restaurant Tasta’m. CENTRE ESPLAI

22.30 h – 24: 00 h Activitat Noctura. Vetllada: multiespestacle cooperatiu!!!Lloc: Aules de Natura de CENTRE ESPLAI

DIUMENGE 2 DE DESEMBRE 2012

10:00 – 12:30 h Gran activitat  de tancament amb la tècnica del “Teatre Imatge”.

El teatre imatge és una modalitat del teatre de l’oprimit d’Augusto Boal. El teatre de l’oprimit en general pretén fer reflexionar en relació a diferents temàtiques que ens envolten. L’objectiu és fer aflorar els diferents sentiments i posicions respecte a una qüestió sobre la que vulguem reflexionar mitjançant la imatge.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s